Lato w pełni, czas to wykorzystać! Zapraszamy do przywitania sierpnia wraz z CK Agora i dobrym kinem. Od 1-5.08 odbędą się bezpłatne warsztaty, których tematem przewodnim będzie tworzenie sąsiedzkiego kina.

Będzie to ciekawe wyzwanie, gdzie zarówno młodsi jak i starsi znajdą coś dla siebie: dzieci będą miały okazję wziąć udział w pokazie filmowym oraz warsztatach podczas których poznamy wartość wspólnego działania, siłę pomocy i przyjaźni międzypokoleniowej, zbudujemy samochody – siedziska – kina letniego. Wspólnie będziemy tworzyć kolorowe poduchy, plakaty, zaproszenia oraz wielki biały ekran- czyli kino krok po kroku. Całość zwieńczymy pokazem filmu, którego projekcja odbędzie się na świeżym powietrzu, w ciepłą sierpniową noc. Wszyscy znajomi i bliscy mile widziani. Serdecznie zapraszamy na wspólną zabawę!

Warsztaty będą odbywały się od poniedziałku do piątku w godzinach 12-14.00, a finałowa projekcja odbędzie się w piątek 5 sierpnia o godzinie 20:00. Akcja adresowana jest do wszystkich zainteresowanych. Wstęp jest bezpłatny. W związku z ograniczoną liczbą miejsc decyduje kolejność zgłoszeń. Zapisy pod adresem: dorotagawarkiewicz@gmail.com (w tytule maila, proszę wpisać LETNIE KINO CK AGORA)

Harmonogram:

WARSZTATY „Żywe kino”.
Wspólna zabawa w elementy kina. Gry i zabawy animacyjne wszystko w konwencji kinowej.

WARSZTAT „Eko-samochody w kinie letnim”.
Warsztat tworzenia eko samochodów, z kartonów , skrzynek i innych elementów.

WARSZTAT „ ZAPROŚ SĄSIADA” – UCZYMY SIĘ DZIAŁAĆ WSPÓLNIE I LOKALNIE.
Tworzymy zaproszenia dla sąsiada i plakaty na wspólny seans, wykorzystując różne formy plastyczne – między innymi metodę sitodruku.

WARSZTAT „RĘKA W RĘKĘ”
Projekcja animacji, która będzie tłem do zabaw edukacyjnych.

WARSZTAT „KINO NA POWIETRZU”
Tym razem podczas warsztatów powstaną różnego rodzaju siedziska dla osób starszych takie jak poduszki wypełnione granulatem styropianowym, plecione koce i dywany, paczłorkowe karimaty.

Zapraszamy wszystkie dzieci w wieku ok. 8-12 lat oraz towarzyszące im osoby dorosłe.
warsztaty/sala teatralna CK Agora
codziennie od 1 do 5 sierpnia/ godz. 12.00-14.00