Wrocławska młodzież ma swój głos!

Dzięki Parlamentowi Młodzieży Wrocławia w najbliższy wtorek, 12-go kwietnia, w Zespole Szkół Ekonomiczno-Administracyjnych przy ulicy Worcella 3 spotkają się uczniowie wrocławskich szkół, reprezentanci organizacji pozarządowych oraz funkcjonariusze urzędowi aby porozmawiać o życiu wrocławskiej młodzieży jako świadomych, samorządnych obywateli Wrocławia.

„Nie wiemy jak działać w mieście, gdzie z czym się zwracać. Nie wiemy co nam wolno i czym dysponujemy włączając w to pomoc, którą oferuje nam miasto.” Mówi główna organizatorka debaty, członkini PMW, wyjaśniając skąd wziął się pomysł na organizacje Debaty. Młodzi wrocławianie nie czekają już na wyciągnięcie ręki w ich stronę, chcą sami szukać odpowiedzi.

Debata jest bardzo cennym wydarzeniem dla wszystkich osób chcących zaangażować się w przyszłość Wrocławia i zainwestować swój czas w pomoc ludziom, którzy będą ją budować. Pan Bartosz Maziak, Prezes PMW tłumaczy: „Dzisiejszej młodzieży nie brak zaangażowania, czy chęci do udzielania się w życiu społecznym. Jedyne czego nam brak to narzędzi i ludzi, którzy pomogą nam swój młodzieńczy zapał skierować w dobrą stronę.”.

Wstęp na debatę jest wolny. Aby wziąć w niej udział należy zgłosić swoją obecność organizatorom dostępnym pod adresem mailowym tomaszxwojciechowski@gmail.com lub telefonem 605 980 126.
Więcej o debacie na: https://www.facebook.com/events/464743813722397/

Fundacja Ottenbreit objęła to wydarzenie swoim patronatem.