„Trójkąt równy 1cm? To znaczy, że każda ściana ma 0,3(3) cm długości. Miałem obsesję na tym punkcie od lat. Ten ciąg trójek po przecinku nie ma końca, więc jak to jest możliwe, aby stworzyć trójkąt składający się ze ścian które nie mają końca? Niemożliwym jest narysowanie takiego trójkąta w dwóch wymiarach, bo każda ze ścian ma swój własny wszechświat. I tutaj pojawia się pierwszy wniosek, który napędzał mnie do tego, by wypracować metodę i zamknąć ją w cykl ciekawych warsztatów aktorskich.

Życie to gra, (jeśli rozumieć grę aktorską, jako sposób wyrażania życia, w każdej z możliwych form). Wszystko to, polega na zaokrąglaniu odpowiedzi, których nie możemy zdefiniować. Wychodząc od tego pomysłu, stworzyłem warsztat, który może pomóc człowiekowi/aktorowi znaleźć to czego brakuje mu właśnie w tym zaokrągleniu. Cel, to znalezienie esencji tego momentu, w którym mamy pomysł (dający nam poczucie komfortu i bezpieczeństwa), ale także tworzy to zaokrąglenie, przez które ucieka nam esencja. To 0,0000000000000003333333, to je zawsze tracimy, gdy pragniemy dokończyć trójkąt.

Ten warsztat ma stworzyć miksturę umysłu, poprzez fizyczne wyrażenie siebie. Nie chodzi o podążanie za precyzją, czy techniką (nawet jeśli będziemy dążyć do jej poprawy ). To czego szukam, to jak odnaleźć się na scenie, tworząc cały nowy wszechświat, zaledwie w mgnieniu oka.
Większość ćwiczeń inspirowanych jest materiałami i technikami największych autorów historii teatru, takich jak: Grotowski, Stanisławski, Czechow. To, czego ja będę próbował, prowadzi do wzbogacenia tej esencji, o to, co sam zdążyłem wypracować, zestawiając to z pracą ludzi, z którymi dotychczas miałam okazję współpracować, i od których uczyłem się sztuki teatralnej. Spodziewam się pobudzenia i rozbudzenia się w świadomości.”

BIO/ Iñigo Azpitarte (Zarautz, Basque Country 1984) aktor, pisarz i reżyser, pracę twóczą zaczął w wieku 14 lat w firmie Algara oraz w Alproja jako aktor. W wieku 17 lat zaczał studia na Cristina Rota w Madrycie gdzie pracował głównie opierając się o metody Stanisławskiego.

Let´s think about an equilateral triangle which has a 1cm perimeter.  This means each of the sides have 0,3333333333333333(infinite)cms. I have been obsessed with this matter for years. That 0,3333333333333333 line will never end and how will it get to close the triangle with the other 0,3333333333333333 side that will also never end. So it is imposible to draw that triangle in two dimensions, because each of the lines is it´s own universe. And here comes the first conclussion that drove me to work this method. Life as acting, (if we understand acting as a way to express life in any of it´s forms) is all about rounding out the answers we can´t define.”

So beginning from this idea, the workshops are meant to help each of the humans/actors find what we miss in all those round outs. The goal is to find that essence we cut each time we hold on to an idea( which makes us comfortable, secure) but also creates this round out which lets escape the essence, that 0,0000000000000003333333333 we always lose if we want to complete the triangle. This workshop is meant to be a mind blending exercise trough our phisical expression. I don´t follow the precission or technique ( even if we are going to make exercises to improve the technique also) what I am looking for is how we find our self on stage making a hole new universe each instant. Most of the exercises have been adapted from materials of some of the greatest authors in theatre history such as Grotowski, Stanivlaski, Chekov. And I just try to add the essence of my work in this matters, along with the parts of the essences of all the people that I have acted or studied theatre with.

It´s meant to be an awakening for conciousness.

With the age of seventeen he started the studies at Cristina Rota in Madrid where they work with the Stanivlaski method mostly. Iñigo Azpitarte ( Zarautz, Basque Country 1984) is an actor writer and director that started acting with 14 years in the company Algara (Un follón de testamento, El hombre de rojo) and the company Alproja (Agur Bohemia) as an amateur actor. With the age of seventeen he started the studies at Cristina Rota in Madrid where they work with the Stanivlaski method mostly.  Later he has been in different courses through Spain. Escuela de Pape Pérez (Pape Pérez);Action and thoughts ( Laia Ricart),The dramaturgy of the actor ( Ander Lipus),Hamlet study ( Ximun Fusch), Actor in emptiness ( Marga Altolagirre), Coninued learning in Marga Altolagirre´s theatre school, working mostly on Grotowski method also working as a teacher.

Theatre and film works.
2004-2006: main character of Goazen, produced by Pausoka (Movie and TV series) directed by jabi Elortegui
2006-2008: Actor in „El hombre de Rojo” theatre act produced by Algara.
2009-2010: Actor in Goenkale TV series, produced by Pausoka. Directed by olatz Behobide
2013: Main character of the theatre act Traganarru, produced by BADA teatroa, directed by Urki Muguruza
Main Character of the short movie Eskale egun batez.
2014: Writer, co-director and main character of the short movie 5 horas con María.
2015: Writer, director and main character of the short movie Burua ta Bihotza.
Main character of the short movie Telaraña ( directed by Manuel Martin)
Main character of the short movie Bastidores ( directed by Martin Eizaguirre)
Main character and acting director of the short movie Katemotzak (directed by Jone Amonarriz)
Main character of the short movie Andrómeda( directed by Alberto Hernandez)
Main character of the movie 86 Fahrenheit, Ankare productions, directed by Alberto Hernandez
2016: Actor in the TV series Eskamak kentzen, produced by K2000 and directed by Pedro Fuentes.
Actor in the movie Aundiya, produced by Moriarti and directed by Jon Garaño and Aitor Arregui.

GODZINY/HOURS:
28-29.07: 16:00 – 20:00
30.07: 12:00 – 20:00
31.07: 15:00 – 20:00

Cena/Price:
150zł do 20 lipca,
po?after 20.07 – 200zl

Ważne/important::
Czekamy na zgłoszenia do 26 lipca! /We’re waiting for your application till 26.07 !
The workshop will be 4 days full time/
4 dni intensywnych warsztatów z przerwami i wprowadzeniem/dyskusjami. WARSZTATY ODBĘDĄ SIĘ W SIEDZIBIE STOWARZYSZENIA TRATWA. Warsztaty te, kierowane są do wszystkich zajmujących się teatrem profesjonalnie, jak i amatorsko. Minimalny wiek uczestnika: 16 l.
/Workshops included a break and discussions. They are intented for professional actors and for amateurs. Minimal age: 16. Place: Stowarzyszenie TRATWA

Send us message if you are interested! We’re waiting for you/
Zgłoszenia prosimy kierować na: t.nawage@gmail.com